Wat kost de introductieperiode en het lidmaatschap?

Voor de introductieweek betaal je eenmalig €70. Als je aan het eind van de week besluit om definitief lid te worden, dan betaal je daarna €120 contributie per jaar. Als je in februari lid wordt, dan betaal je nog €72 voor de rest van het jaar. Daar staat tegenover dat een biertje bij ons op de soos maar €1,10 kost en je er vele mooie activiteiten voor terugkrijgt.

Wanneer is de introductieweek?

Onze Na-Introductie- en Kennismakingsweek (Na-IK-week) is van dinsdag 7 februari 2023 tot en met zondag 12 februari 2023. Er zijn doordeweeks geen activiteiten overdag, alle activiteiten zijn in de avond. Deze beginnen ongeveer rond 19:00 uur en zijn vaak rond 00:00 uur afgelopen, maar je kan het natuurlijk zo laat maken als je zelf wilt.

Wat kan ik bij jullie nog meer naast borrelen?

Naast onze vaste borrels op dinsdag- en vrijdagavond organiseren onze talrijke commissies veel verschillende activiteiten. Dat varieert van weekendjes weg tot wintersport en van wijn- en bierproeverijen tot reizen naar het buitenland, te veel om op te noemen!

Zijn er disputen of jaarclubs?

Ja, wij hebben drie disputen: een mannen, vrouwen en een gemengd dispuut. Echter hebben wij geen verplichte indeling in disputen, het lid worden van een dispuut is bij ons optioneel. Onze vereniging draait op de commissies waarin je je kunt ontplooien. Jaarclubs hebben wij formeel gezien niet, maar je bouwt meestal vanzelf een goede band op met je eigen lichting.

Hebben jullie een aanwezigheidsplicht?

Nee, we hebben geen aanwezigheidsplicht voor de borrels. Dus als je even moet blokken voor je tentamens, geen probleem! Maar we zullen je natuurlijk wel missen als je niet op de borrels komt. Daarnaast geldt: hoe vaker je langskomt, hoe beter jij de vereniging en de andere leden leert kennen.

Zijn er ook verenigingshuizen?

Als je lid bent bij S.V. Cyclades heb je de mogelijkheid om in een heus grachtenpand te wonen! Boven onze sociëteit zijn namelijk 6 kamers die voor een zeer schappelijke prijs worden verhuurd aan onze leden. Daarnaast zijn er veel Cycladianen die in diverse studentencomplexen wonen of zelfs met elkaar een appartement delen. Wie weet vind je dus via iemand van de vereniging een toffe studentenwoning!

Hebben jullie echt geen ontgroening?

Ja. Beloofd. Onze introductieweek staat geheel in het teken van ons motto: geen ontgroening, wel tradities. Alle activiteiten hebben een vrijblijvend karakter en hebben als doel om de leden en andere eerstejaars te leren kennen. Bij ons gaat het om ongedwongen gezelligheid en heel veel leuke momenten met elkaar meemaken!

Kom ik nog wel aan mijn studie en andere dingen toe?

Jazeker. We hebben geen borrelplicht en alle andere activiteiten buiten de borrels zijn optioneel. Daarnaast ontmoet je bij Cyclades vast andere mensen die bijvoorbeeld dezelfde studie doen of wel eens samen willen studeren, dus je studie gaat er zeker ook niet onder lijden.

Kan je het hele jaar door lid worden?

Nee. Wij hebben twee momenten per jaar waarop je bij ons lid kunt worden. Onze open borrels zijn in augustus/september en januari, aansluitend zijn onze introductieweken altijd begin oktober en begin februari.

Staat jouw vraag hier niet tussen?

Kom langs of neem contact met ons op!

Wat leden zeggen over Cyclades