Wat kost de introductieperiode en het lidmaatschap?

Voor de introductieweek en het weekend betaal je bij elkaar eenmalig €60, bij het weekend zit de drank zelfs inbegrepen. Als je tijdens het weekend besluit om definitief lid te worden, dan betaal je €100 contributie per jaar. Als je in februari lid wordt, dan betaal je nog €60 voor de rest van het jaar. Daar staat tegenover dat een biertje bij ons op de soos maar €1,10 kost en je er vele mooie activiteiten voor terugkrijgt.

Wanneer is de introductieweek?

Onze na-introductie- en kennismakingsweek (Na-IK-week) is van dinsdag 4 februari tot en met zondag 9 februari 2020. Er zijn doordeweeks geen activiteiten overdag, alle activiteiten zijn in de avond. Deze duren ongeveer tot het einde van de avond, maar je kunt het natuurlijk altijd later maken als je dat zelf wilt. Het afsluitende weekend weg begint op vrijdagavond en duurt tot zondagochtend.

Wat kan ik bij jullie nog meer naast borrelen?

Naast onze vaste borrels op dinsdag- en vrijdagavond organiseren onze talrijke commissies veel verschillende activiteiten. Dat varieert van weekendjes weg tot wintersport en van wijn- en bierproeverijen tot reizen naar het buitenland, te veel om op te noemen!

Zijn er disputen of jaarclubs?

Ja, wij hebben drie disputen: een mannen, vrouwen en een gemengd dispuut. Echter hebben wij geen verplichte indeling in disputen, het lid worden van een dispuut is bij ons optioneel. Onze vereniging draait op de commissies waarin je je kunt ontplooien. Jaarclubs hebben wij formeel gezien niet, maar je bouwt meestal vanzelf een goede band op met je eigen lichting.

Zijn er ook verenigingshuizen?

Als je lid bent bij S.V. Cyclades heb je de mogelijkheid om in een heus grachtenpand te wonen! Boven onze sociëteit zijn namelijk 6 kamers die voor een zeer schappelijke prijs worden verhuurd aan onze leden. Daarnaast zijn er veel Cycladianen die in diverse studentencomplexen wonen of zelfs met elkaar een appartement delen. Wie weet vind je dus via iemand van de vereniging een toffe studentenwoning!

Hebben jullie echt geen ontgroening?

Ja. Beloofd. Onze introductieweek en -weekend staan geheel in het teken van ons motto: geen ontgroening, wel tradities. Alle activiteiten hebben een vrijblijvend karakter en hebben als doel om de leden en andere eerstejaars te leren kennen. Bij ons gaat het om ongedwongen gezelligheid en heel veel leuke momenten met elkaar meemaken!

Kom ik nog wel aan mijn studie en andere dingen toe?

Jazeker. We hebben geen borrelplicht en alle andere activiteiten buiten de borrels zijn optioneel. Daarnaast ontmoet je bij Cyclades vast andere mensen die bijvoorbeeld dezelfde studie doen of wel eens samen willen studeren, dus je studie gaat er zeker ook niet onder lijden.

Kan je het hele jaar door lid worden?

Nee. Wij hebben twee momenten per jaar waarop je bij ons lid kunt worden. Onze open borrels zijn in augustus/september en januari, aansluitend zijn onze introductieweken altijd begin oktober en begin februari.

Staat jouw vraag hier niet tussen?

Kom langs of neem contact met ons op!

Wat leden zeggen over Cyclades